SURO (Dir. Mikel Gurrea) _ SSIFF_Secció Oficial_2022

03/09/2021 (Maçanet de Cabrenys)

El primer llargmetratge del director donostiarra Mikel Gurrea, ‘ S U R O ‘ (2022) opta a La Concha de Oro de la Secció Oficial del 70è. Festival de San Sebastián. Vaig treballar-hi, puntualment, com a buscadora d’actors ‘no-professionals’ provinents del món ‘suraire’ i bosquerol i a les àrees de les Guilleries, el Baix i l’Alt Empordà. Aquest rol s’hibridava amb el de ‘devicer’. Al llarg d’aproximadament vint minuts, i durant les primeres etapes del procés de selecció, conduïa des del cos i a l’escena les improvisacions pautades -tècnicament o no- per en Mikel amb l’objectiu d’arribar als extrems emocionals d’homes d’edats i procedències diferents.

Comparteixo la C A R T A D E R E C O M E N A C I Ó d’en Mikel, a qui agraeixo l’atenció.

[ Enllaç al T R À I L E R del film ]