Núvol · De Suskeda Rural a Piròmana d’Argos

Núvol · De Suskeda Rural a Piròmana d’Argos
L’aparença dòcil del riu Ter, malgrat ser d’una naturalesa tan diversa, és adient a la personalitat de la Piròmana d’Argos que ara se’ns presenta acompanyada de la mar/e, doula grega, assistint al seu propi part, silenciosa, sense demanar res, fluint cap a l’aigua salada, ella que ve de la més dolça. La seva imatge multiplicada en un calidoscopi, com envoltada de germanes, reforça la seva identitat femenina. Però d’aquella nena de Susqueda no és que no en quedi res, en queda tot, no li cal desaparèixer per ser dona. Aquesta dona d’aigua també és Piròmana, és foc que encén els estels de la constel·lació d’Argos, juga amb la tramuntana i es fa vent i s’enfila per la pedra del Cap de Creus tallant, com la seva escriptura de cal·ligrafia afilada s’enfila per les parets. 
Núvol · Clara Rebollo Pericot