EN SOM DOS

Fotografies de Denys Blacker i Sabina Vilagut
ACCIÓ RURAL – 27/07/2018 – CC Corçà
GIRA RURAL (o no) – 21 h.
Això no és art conceptual; això és acció rural. Durant vint-i-cinc minuts, l’assistència, envoltada per un tancat, com en un corral, va esperar que l’acció que havia d’esdevenir a l’altra banda es portés a terme amb la cabra d’en Jacas però, després d’aquests minuts, només trec a passejar un gos vestit amb pell de cabra. De fet, vaig estar tres setmanes investigant i també informant a la parròquia del centre sobre els meus progressos; vaig anar a veure a les cabretes i al boc, i com més clar tenia que no podia dur-la amb mi a l’acció, més feia ús d’imaginació, que no fantasia; perquè d’imaginació, obertura i joc, n’hi va haver un bon feix. Algunes persones creien que, finalment, duria, en comptes d’una cabreta, al boc; vaig dir-los-hi que, després d’haver-lo deixat pixar a sobre meu, anavem junts a passejar enmig dels camps florits de l’estiu. 
Visca les cabretes alliberades, els riures primitius, el pinso volant alt en giravoltes eclipsants, els llums hipnòtics de la tartana enfocant totes les cares que són mirall, el vermell dels astres fent l’amor, l’apretada de mans, el vestit verd brut de fang, les disfresses rituals amb què preservem l’esperit de l’infant, els iguals, amics, companys i els mojitos del centre incívic de Corçà.
Aquí un enllaç al teaser que durant un parell de setmanes va estar donant voltes per les xarxes de la contrada: