MACULADA CONCEPCIÓ

Fotografia d’Assumpta Bassas (editada)
Seminari DUODA (UB) – 07/05/2016 – La Bonne (BCN)
NÉIXER EN L’ACCIÓ: ITINERARIS DE RECERCA – 16’30 a 19 h.

La creació d’aquesta performance resideix en un seguit de textos i trobades organitzades per DUODA. En ella faig ús del mirall com a símbol, la visió de la veritat i com a través d’aquesta visió una continua naixent.
L’estímul d’aquesta observació de la veritat rau en la màcula i com veient-la de cares una pot trascendir i continuar naixent. L’element simbòlic que ha donat força a la decisió de prendre aquest camí i no un altre, ha estat la representació de l’església de Cadaqués de La Immaculada Concepció. Després de fets, sensacions i revelacions íntimes al llarg de tota una jornada i en relació al treball que vull dur a terme en aquest seminari, vaig estar convidada, de forma espontània i sorprenent, a visitar l’església i, en un moment determinat, trobant-me davant la representació, vaig ser informada que les pedres precioses que la coronen, com si d’estels es tractés, només poden ser vistes resplandir i lluminoses quan et plantes al seu davant. Hi ha angles des dels quals la llum dels estels no pot ser vista. Hi ha angles des dels quals no ens encarem a la veritat. Hi ha un angle des del qual el que és, resplandeix, més enllà de la màcula i, potser, només a través.